Min absolutte 1. prioritet

Mig selv

”Jeg er min egen absolutte 1. prioritet”

Bliver du provokeret af det?

Så forsæt endelig med at læse, for så er der en masse at hente i dette blogindlæg for dig.

Dette indlæg er nok mest for os kvinder, men de kære mænd skal da være velkommen til at læse med. Måske kan de også hente lidt.

Der er ligesom om, at vi kvinder har lært at alle andre er vigtigere end os selv. Især når vi bliver mødre, så er vores børn vores absolutte 1. prioritet.

”JA, selvfølgelig… Hvordan kan du overhovedet antyde andet?”

Det vil jeg gerne udfordre dig lidt på.

Hvad er det vigtigste i dine børns liv?

Lige præcis… Deres mor 

Mor er fundamentet (Ja ja far, du er også vigtig ?)

Det der sker når vi gør, alle andre og alt andet til en højere prioritet end os selv, så glemmer vi os selv. Vi kan næsten stoppe med at eksistere som kvinder. Som mennesker.

Med tiden bliver vi udkørt, deprimeret og orker ikke alt det vi gerne ville. Så rammer den dårlige samvittighed os. Skylden og skammen.

”Jeg er ikke den mor, jeg ønsker at være”

Du orker ikke når børnene skændes. Du orker ikke de 1000 spørgsmål de har konstant og hele tiden. Du prøver det bedste du kan. Når der endelig er ro, så ligger du udkørt på sofaen, øjnene sejler rundt i hovedet. Du slæber dig afsted. Alle de mange ”skal” opgaver fylder alt. De suger alt energi ud af dig. Men ved du hvad?… Det gør de kun fordi du hælder af en tom kande. Dit overskud er væk. Du har givet og givet. Du har været så opmærksom på alle andres behov at du fuldstændig har glemt dine egne. Og hvem har glæde af en mor, som er udkørt. Hvor energien er væk. Lyset er slukket. Ingen… Absolut ingen.

Dine børn, dine omgivelser fortjener at få den bedste version af dig. De fortjener at få den kvinde som sprudler af liv. Griner så tårerne triller. Den kvinde som har overskud til at være der for dem, når de har brug for det. Det har en udkørt, deprimeret, stresset mor ikke.

Ved at gøre dig selv, til din absolutte 1. prioritet… Bliver du den mor, den kone, det menneske du drømmer om at være. Og dine børn får den mor de fortjener.

”Jamen, hvordan kan jeg være det, når jeg ingen tid har for mig selv?”

Når du ingen tid har for dig selv, så er det jo netop fordi du bruger din energi på alt andet og alle andre. Skab mere tid til dig selv. Det kan lade sig gøre. Prøv at kigge rundt. Du ser det alle vegne. Mennesker som cykler, løber eller bare går en tur i skoven. De har også arbejde, børn, vasketøj og madlavning. Når de kan, så kan du også. ”Skal jeg så begynde at løbe?” Nej, selvfølgelig skal du ikke det. Du skal gøre det, som fylder dig op. Det ved du bedst selv hvad der. Det kan være at tage det der ekstra lange bad, med hårkur og saltscrub. At genoptage den kreativitet du havde, inden du fik børn. Skab tid til dig, hver dag. Om det så bare er 10-20-30 minutter. Hvor tit har du ikke, helt tilfældigt fået 30 minutter helt alene hjemme? Hvad lavede du i de 30 minutter? Tømte opvaskemaskinen? Lagde tøj sammen? Faldt om på sofaen, mens du midt i faldet lige nåede at tænde for Netflix? Følte du dig genopladet da døren gik op og børn, madkasser og gummistøvler væltede ind? Nej ikke rigtig vel ?

Brug dit frirum til at skabe mere energi. Skabe overskud.

Ikke på Facebook eller Netflix.

Jeg vil anbefale, fordi det er den erfaring jeg har fra mit eget liv. Gå en tur. Selvom du næsten ikke orker at trække dig selv ud ad døren. Så gør det. Sig til dig selv ”Dette behøver ikke være en lang tur. Bare 10 minutter. Bare en tur rundt om huset” En tur rundt om huset kan gøre underværker. Alle 4 årstider har deres charme og naturen har så meget at give af, for dem som vil modtage. Bor du i byen, jamen så gå en tur rundt i kvarteret. Uden et egentlig formål. Ikke noget med ”Jeg kan da lige rende i Netto, og hente en liter mælk”

Du skal ikke lige snige en ”skal” opgave ind over ?

Det her lille frirum, er der hvor du skal modtage, uden at give. Hvilket kan være en vældig udfordring som kvinde. Og ja, selvfølgelig er det sandt at vi modtager ved at give. Men kun når vi giver af vores overskud. Når du har fyldt din kande. Når overskuddet vælter ud. Så skal du give. Og så vil du modtage.

Giver du fra en halvtom kande, vil det du modtager ligesom bare blive opslugt af et stort sort hul. Det vil føles rart i øjeblikket, men bagefter rammer tristheden og tomheden igen. For ingen kan eller skal fylde det tomrum op, som opstår når vi er udkørt og deprimeret.

Det er en indre opgave. Det er din opgave. Dit ansvar.

Og som jeg før har sagt ”Dit ansvar” er det fedeste. For når det er dit ansvar, er det helt op til dig. Du kan ændre det her. Du kan skabe det liv du ønsker at leve. I dag. Du behøver ikke vente på at andre gør det. Faktum er, der kommer aldrig andre og gør det. Du kan vente herfra og til evig tid, på ”andre” eller ”andet” At det der ”andet” skal ske. Du kan lægge alt ansvaret, magten derud og lade det være op til andre, eller du kan vælge at tage din power hjem. Tag ansvaret. Tag magten tilbage.

Gør dig selv til din egen 1. prioritet og bliv den bedste version af dig selv.

Så du kan giv det bedste af dig selv til det vigtigste i dit liv.

Dine børn. Din mand. Dine nærmeste.

Hvis du fandt dette indlæg inspirerende, så skriv meget gerne en kommentar nedenunder, eller send mig en mail på kontakt@kreakaas.dk.

Jeg vil elske at høre fra dig.

Jeg ønsker dig alt det bedste.
Ha’ en fortsat skønherlig dag

Læs mere om positive tanker her

Læs mere om at skabe mere energi her

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *