Min første vegetar jul

, ,

og jeg overlevede…

Jeg har altid elsket jul, med alt hvad der høre til.
All in på pynt. All in på hjemmebag- All in på julemad.

Sådan blev det også i år, bare lidt anderledes.

Jeg har ikke spist kød i et halvt år ( se indlæg “Vegetar hvorfor og hvordan”)
og jeg savner slet ikke kød, så det var helt naturligt at 2016 skulle blive min første kødfrie jul.
Jeg troede faktisk det ville blive svært, men det har været forbløffende nemt.

Vi holdte julefrokost d. 23 for mine brødre med deres familier. Virkelig hyggeligt.
Selvfølgelig fik de alt det som hører sig til en traditionel julefrokost, men derud over havde jeg lavet Indbagt morsbrød, Fredsfisk og kartoffelfrikadeller (Opskrift kommer). Jeg havde lavet så familien også kunne smage, og det var vist meget godt… Faktisk de tog resterne med hjem og bad om opskrifterne.
Selvfølgelig kom der også lidt kommentar fx om at nægte livets lyksaligheder, men vores liv er jo forskellige og derfor også forskelligt hvad vi betragter som lyksaligheder. Der er heldigvis plads til os alle i vores lille familie, og alt er ment kærligt… Sådan vælger jeg i hvert fald at høre det…

Juleaften blev også holdt hos os, med vores forældre. Der var både and, flæskesteg og indbagt morsbrød. Alt det andet tilbehør er jo vegetarisk så det er jo nemt. Jeg havde lavet en frisk salat til, men ellers var resten “standart”


Indbagt morsbrød
Æbler, der lige er kogt møre, med ribsgele.
Salat lavet af: Grønkål, rødkål, appelsin, æbler, tranebær og valnødder.

PS.Gik du glip af linkene i teksten, så kommer de her 😉

Fredsfisk

Indbagt morsbrød

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *